İnternette dolanırken bir sitede buldum harika görünüyor :)) sizinle
paylaşayım dedim :D
FİNCANDA SÜTLÜ İRMİK TATLILI KADAYIF
Kadayıfı çook severim hele de kavrulunca o kıtır kıtır tadı; şu an
size anlatırken bile damağıma geldi inanın.
Sütlü İrmik tatlısı ile birleşince de dyumsuz bir tat çıkıyor ortaya
Her zaman tavuk göğsüyle yaptığım bu tatlıyı değişik bir
sunum ve lezzette yapmak istedim ve gerçekten
güzel ve harika bir
lezzet çıktı ortaya denemenizi şiddetle tavsiye
ederim ....
MALZEMELER :
250 Gr yaş kadayıf
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
SÜTLÜ İRMİK TATLISI İÇİN;
1 Kg süt
1 Su bardağı irmik
1 -1,5 Su bardağı şeker ( damak tadınıza göre)
1 Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI :
Tereyağ yanmaz bir tavaya alınıp eritilir ve üzerine yaş
kadayıf ilave edilip sürekli
Tereyağ yanmaz bir tavaya alınıp eritilir ve üzerine yaş
kadayıf ilave edilip sürekli
karıştırılarak kavrulur. Hafif pembeleşmeye
başladığında toz şeker ilave edilir bir kaç kez daha
karıştırılıp rengi koyulaşmaya döndüğünde
ocaktan alınır.Ocaktan alınan
kadayıfın üzerine çekilmiş ceviz dökülüp karıştırılır
ve streç film (Ya da naylon) kaplanan neskafe
fincanlarının dibine birer kaşık bastırılarak koyulur.
(Ben burada streç kaplamayı unutmuşum çevirdiğimde
fincandan çıkarmak için biraz zorlandım)
Bir miktar kadayıf sütlü irmik tatlısının üzerine
konmak üzere ayrılır.
Derin bir tencereye süt ,irmik,şeker ve limon kabuğu
rendesi koyulup muhallebi kıvamında pişirilir.kadayıf
koyduğumuz neskafe fincanlarınadökülüp paylaştırılır.
Sütlü irmik tatlısının üzerine de kenara ayırdığımız kadayıf
birer kaşık koyulup üstleri örtülerek buzdolabına koyulur
1-2 saat sonra fincanlar buzdolabından çıkarılıp servis
tabağına ters çevrilerek servis yapılır.Üzerine isteğe göre
tarçın serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Merhaba canım dayanışma etkinliğinden geliyorum bloğunu hemen takip listeme ekledim:-)beni u
YanıtlaSilBeni takip edersen çok sevinirim:-)
YanıtlaSilHttp://fatmadenizz.blogspot.com.tr/